Sugar art tegen pesten vzw Mathi's hoop - collaboration

Sugar art tegen pesten vzw Mathi's hoop - collaboration
Sugar art tegen pesten vzw Mathi's hoop - collaboration Sugar art tegen pesten vzw Mathi's hoop - collaboration Sugar art tegen pesten vzw Mathi's hoop - collaboration Sugar art tegen pesten vzw Mathi's hoop - collaboration

Vandaag is het wereld lichtjes dag.
De dag dat we kindjes herdenken die er niet meer zijn.
De dag van al die vlindertjes die veel te jong zijn weg gegaan.

Wij herdenken vandaag een groep vlinders die gegaan zijn omdat ze door al hun verdriet niet verder meer wilde.

Mijn vriendinnetje Chris is haar zoon verloren. Mathias nam zijn laatste trein. Eentje die nooit meer terug komt.

22 oktober 2011 een dag om nooit te vergeten. Terwijl ik het grootste plezier had besloot mijn zoon van 19 de trein naar niemandsland te nemen. Hij wilde niet langer bij ons zijn. Als 12jarig kind werd hij enorm gepest. Wij verhuisden naar een andere provincie waar ze heel anders spraken dus hij werd al vlug uitgemaakt voor hollander, antwerpenaar, dikke nek etc etc. Op zijn 12de deed hij z’n 1ste poging. Hij heeft nooit willen zeggen waarom. Later zou blijken dat hij bang was om het ons te vertellen omdat hij nadat ik op school ging praten nog harder gepest werd. Op het moment dat ik alles te weten kwam heb ik aan zijn graf beloofd dat ik er alles aan zou doen om te voorkomen dat kinderen zich zo slecht voelen dat ze deze stap moeten zetten omdat ze geen andere uitweg zien.
Dit is het begin van de VZW Mathi’s hoop geweest, die ene belofte zorgt er voor dat ik mij nog elke dag inzet voor andere kinderen. -—————

Iedereen kent wel iemand die gepest is/ word of was. Denk je is in dat die persoon er niet meer zou zijn. Dat je elke dag verdriet hebt omdat je die vlinder zo enorm zou missen.
Ook ik ben gepest, Heb soms gedacht het zou makkelijker zijn als ik er niet meer ben. Makkelijk voor wie, wie heb ik er mee als ik ga. Mijn ouders die er aan onder door zouden gaan mijn broers. Ik durfde die trein niet te nemen. Wat voelde ik me zwak. Want die keuze maken om te gaan die keuze is zwaar hard en moeilijk en kan je alleen als je een heel sterk persoon bent “alleen zie je dat zelf niet in”

Wij staat met nog een aantal anderen stil bij Al die kinderen die gepest worden. EN STAAN OP TEGEN PESTEN DOE JE OOK MEE.
Deel onze collab zo veel mogelijk
https://www.facebook.com/Sugar-art-tegen-pesten-vzw-Mathis-hoop-288196495133496/?modal=admin_todo_tour

Wil jij ook doneren. https://www.doneeractie.nl/vzw-mathi-39-s-hoop-zeg-nee-tegen-pesten/-4413

Save the world it is the planet with cake

12 Comments